Celtic op tandvlees naar zege: Rangers week voor Old Firm weer op zes punten

Celtic heeft in de Schotse kampioenspoule met hangen en wurgen drie punten overgehouden aan het bezoek aan Ross County. Jota was met een assist en een doelpunt de gevierde man bij The Bhoys.

Ross County
Ross County
0 - 2
Celtic
Celtic

Het Rangers van manager Giovanni van Bronckhorst had zaterdag de druk bij Celtic neergelegd door met 1-3 te winnen bij Motherwell. Eenvoudig ging dat niet, want meer dan een uur speelden de bezoekers met tien man na een rode kaart voor Leon Balogun. Een dag later had Celtic ook de grootste moeite met Ross County, dat na 33 duels liefst 42 punten achterstand had op de Schotse koploper.

Op aangeven van Jota (foto) zette Furuhashi de bezoekers in de twaalfde minuut op voorsprong, maar daar bleef het lang bij. Waar Ross County voor rust helemaal niets in te brengen had, durfde de thuisclub na rust stiekem te hopen op een goed resultaat. Celtic hield het lang spannend in het Global Energy Stadium, maar in de 87ste minuut zorgde Jota voor de beslissing. De van Benfica gehuurde aanvaller maakte de 0-2.

Door de overwinning heeft Celtic nu 85 punten uit 34 duels, zes meer dan achtervolger Rangers. Beide rivalen komen deze kampioenspoule nog vier keer in actie. Komend weekend, op zondag 1 mei, krijgt Celtic in The Old Firm bezoek van Gio's Rangers (aftrap 13.00 uur).