Charlton keurt Pressley, Celtic legt hem vast

Celtic heeft de strijd om Steven Pressley gewonnen. De Schotse kampioen en koploper van de Premier League troefde tal van andere clubs af die aasden op de 33-jarige centrale verdediger.

Charlton keurt Pressley, Celtic legt hem vast

Pressley was heel dicht bij een overgang naar Charlton Athletic, dat hem al medisch had gekeurd. Maar nu Celtic Bobo Balde met een gebroken been lang moet missen, sloegen The Bhoys razendsnel toe.

'Het was een heel moeilijke beslissing omdat Charlton zich geweldig heeft gepresenteerd', legde Pressley's zaakwaarnemer Blair Morgan uit aan de BBC. 'Maar de aantrekkingskracht die het spelen van Europees voetbal uitoefent, heeft de doorslag gegeven.'

Pressley zat zonder club omdat hij begin december zijn contract met Heart of Midlothian inleverde. Bij Hearts was hij negen seizoenen een vaste waarde, maar de Schotse international raakte uit de gratie toen hij kritiek had geuit op de clubleiding.

Overigens kan Celtic Pressley dit seizoen niet gebruiken in de Champions League omdat hij al met Hearts al in de voorronde van dat toernooi uitkwam. Vanaf januari is hij wel inzetbaar in de nationale competitie.

Bekijk hier al onze video's