Chelsea: aan halve kans genoeg tegen Bayern

Bayern München hoopte op zo'n memorabel avondje in het vertrouwde Olympiastadion, maar tegen Chelsea was na een half uur al duidelijk dat de Duitsers een verloren strijd speelden. Met een portie geluk en vooral stug verdedigen bereikten de Londenaren de halve finale: 3-2.

Chelsea: aan halve kans genoeg tegen Bayern

Vooraf lieten coach Felix Magath en steunpilaar Michael Ballack nog weten vol goede moed uit te kijken naar het tweede treffen met Chelsea, waarin de Beierse club een 4-2 achterstand moest wegpoetsen. Vooral de terugkeer van spitsen Roy Makaay en Claudio Pizarro zorgde voor veel hoop.

Een half uurtje mocht Bayern hoop hebben. Maar het eerste schot dat Chelsea loste op het doel van Oliver Kahn, betekende direct de nekslag. Frank Lampard haalde in de dertigste minuut uit, waarna Lucio (net als in Londen) het schot dusdanig van richting veranderde, dat Kahn kansloos de bal achter zich zag rollen.

Terecht was die voorsprong niet, want Bayern was iets beter en was drie keer dicht bij een treffer, maar Pizarro, Ballack en Bastian Schweinsteiger misten. Chelsea beperkte zich tot verdedigen en (af en toe) counteren. De Londense ploeg speelde op papier dan wel met vier aanvallers (Eidur Gudjohnsen, Joe Cole, Damien Duff en Didier Drogba), in de praktijk waren de eerste drie vooral rond het eigen strafschopgebied te vinden.

Bayern kende halverwege de tweede helft nog wel even een oprisping, nadat Pizarro (in buitenspelpositie) in de rebound de 1-1 maakte na een kopbal van Ballack. Zo belandde er een voorzet van Zé Roberto op de lat en moest Gudjohnsen een kopbal van Ballack van de doellijn schoppen, maar een kwartier voor tijd nam Drogba alle twijfels weg. Hij kopte op fraaie wijze een voorzet van Cole binnen: 1-2.

Dat Pablo Guerrero (ingevallen voor de onzichtbare Makaay) in blessuretijd een schot van Schweinsteiger achter Cech verlengde, en Mehmet Scholl (nog later in blessuretijd) een voorzet van Pizarro binnenknalde voor de 3-2, was leuk voor de statistieken van de honderdste wedstrijd van Bayern in de Champions League, maar hielp de club geen steek dichter bij de halve finale. Want direct na de aftrap floot Mejuto Gonzalez voor het laatst.

Bekijk hier al onze video's