Chelsea boekt moeizame zege, Arsenal loopt averij op

Arsenal deelde maandag nog een gevoelige klap uit in het onderlinge treffen met Chelsea (3-1). Woensdagavond mochten beide ploegen alweer opdraven tegen respectievelijk Wigan Athletic en Bolton Wanderers. Zonder te overtuigen boekte Chelsea een nauwelijks verdiende zege, Arsenal leed duur puntenverlies.

Wigan Athletic-Arsenal 2-2Trainer Arsène Wenger had liefst acht veranderingen doorgevoerd in zijn basiselftal. De transformatie van het elftal ging ten koste van Robin van Persie. De Nederlander mocht achterblijven in Londen. In het eerste halfuur kwakkelde Arsenal en kwam de ploeg op een verdiende achterstand.

Een solo van Charles N'Zogbia bleek de aanleiding voor de openingstreffer. De aanvaller versierde met een schwalbe een strafschop. Ben Watson zette de penalty om in een doelpunt: 1-0.

In de slotfase van de eerste helft leek Arsenal onder aanvoering van Andrei Arshavin wakker te schrikken. De Rus had werkelijk nog niets laten zien maar had een groot aandeel in de twee Arsenal-doelpunten. Vijf minuten voor de onderbreking kon Wigan-goalie Ali Al Habsi een inzet van Nicklas Bendtner nog pareren, maar was de doelman kansloos op de acrobatische volley van Arshavin (foto onder).

Door een treffer van Bendtner ging Arsenal alsnog met een voorsprong rusten. Arshavin bediende de Deense spits met een handig puntertje, waarna Bendtner uiterst koel bleef en raak schoot: 1-2.

In de tweede helft bleef Arsenal aanvankelijk op de been. De ploeg van Wenger waande zich veilig toen N'Zogbia vroegtijdig de kleedkamer diende op te zoeken met een rode kaart. De aanvaller mocht terecht vertrekken na een kopstoot aan het adres van Jack Wilshere. The Gunners kwamen echter bedrogen uit. Binnen een minuut na de rode kaart stond het 2-2. Sébastien Squillaci kopte onder druk van Gary Caldwell de bal in eigen doel.

Door de remise profiteert Arsenal niet van het puntenverlies dat koploper Manchester United dinsdag leed op bezoek bij Birmingham City (1-1). De achterstand van het elftal van Wenger bedraagt daarom nog steeds twee punten met een wedstrijd meer gespeeld. Wigan vertoeft nog steeds in de onderste regionen van de Premier League.

Chelsea-Bolton Wanderers 1-0De eerste helft tussen Chelsea en Bolton was dramatisch. Beide ploegen modderden maar wat aan. Illustratief: in het eerste bedrijf werd er geen enkele keer op doel geschoten.

Ook na rust kon Chelsea maar nauwelijks overtuigen. De ploeg won wel voor het eerst sinds 10 november. Florent Malouda tekende na ruim een uur spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. De Fransman mocht de bal intikken (foto boven), nadat Didier Drogba hem een niet te missen kans geboden had.

Door de nipte overwinning lost Chelsea Tottenham Hotspur af als nummer vier. The Blues hebben vier punten minder dan lijstaanvoerder Manchester United, maar hadden daar wel een wedstrijd meer voor nodig. <br /><br /> Foto: VI Images