Chelsea en Portsmouth in uitduels snel klaar

Chelsea had Wigan Athletic al vroeg in de eerste helft op de knieën. Portsmouth was nog sneller klaar met Newcastle United.

Wigan Athletic-Chelsea 0-2Chelsea had al na bijna twintig minuten de buit binnen. Doelpunten van Frank Lampard en Juliano Belletti bood de Londense ploeg voldoende marge om niet veel verder aan te dringen. De extra inzet van Wigan, met Mario Melchiot en Denny Landzaat in de basis, bood in de tweede helft geen soelaas. Met de regelmatige overwinning bracht Chelsea de achterstand op koplopers Arsenal en Manchester United terug tot drie punten.

Newcastle United-Portsmouth 1-4Portsmouth gaf Newcastle United stof tot nadenken. Na elf minuten moet het publiek op St. James' Park met bevreemding naar het scorebord hebben gekeken. Portsmouth leidde met 3-0 door treffers van Noe Pamarot, Benjani Mwaruwari en John Utaka. Daarmee was de solide basis gelegd voor een hardhandig einde aan de ongeslagen status van Newcastle op eigen veld.

Middlesbrough-Tottenham Hotspur 1-1Ook met Juande Ramos op de bank wil het maar niet lukken met Tottenham Hotspur. De Spaanse opvolger van Martin Jol zag Darren Bent zijn ploeg nog wel de goede weg wijzen. Een prachtige treffer van Luke Young markeerde het einde van de Tottenham-illusies. Met het gelijkspel schieten beide clubs niet veel op in de strijd tegen degradatie.

Everton-Birmingham City 3-1Voor Birmingham City duurde de wedstrijd op Goodison Park net iets te lang. In de blessuretijd sloeg thuisploeg twee keer toe. Lee Carsley en James Vaughan hielpen The Toffees aan de zege. Birmingham City, waar Daniel de Ridder in het laatste kwartier naar de kant ging, blijft in de onderste regionen.