Chelsea krijgt Liverpool niet klein

Arjen Robben kreeg een half uur, Mateja Kezman een kwartier. Maar ook met beide oud-PSV'ers kon Chelsea in het Engelse onderonsje in de Champions League Liverpool klein krijgen (0-0).

Chelsea krijgt Liverpool niet klein

Het grote verschil in het Premiership (32 punten) vertaalde zich wel in de favorietenrol voor Chelsea, maar was in de Champions League-confrontatie op Stamford Bridge allerminst te zien. Liverpool en Chelsea vochten een verbeten duel uit zonder dat een van beide ploegen zich kon onderscheiden.

Liverpool had gezien haar voorzichtige spelopvatting logischerwijs minder in de melk te brokkelen. Maar de eerste helft was ook qua kansen in evenwicht, want Liverpool liet zich in aanvallend opzicht niet onbetuigd. John Arne Riise en Milan Baros vonden echter Chelsea-doelman Petr Cech op hun weg, terwijl Eidur Gudjohnsen en Frank Lampard op hun beurt verzuimden Chelsea aan een voorsprong te helpen.

Liverpool kwam in de tweede helft meer in de verdrukking. Chelsea weigerde echter risico's te nemen om op eigen veld iets te forceren. Omzichtig werd gezocht naar een gaatje in de defensie van Liverpool, dat gaandeweg het spel van Chelsea beter ontregelde.

Een half uur voor het einde maakte Arjen Robben zijn opwachting. Maar de Nederlandse linksbuiten kon Chelsea over het dode punt helpen, zoals ook Mateja Kezman zijn invalbeurt geen glans kon geven. De beslissing werd uitgesteld tot de return op Anfield Road.

Bekijk hier al onze video's