Chelsea ontsnapt door wondergoal Essien

Chelsea heeft sinds het aantreden van José Mourinho nimmer een Premiership-wedstrijd verloren op Stamford Bridge. Aan de ongeslagen reeks leek Arsenal een einde te gaan maken. Dankzij een wonderschoon zondagsschot van Mickaël Essien houdt de reeks aan, al verloor Chelsea wel twee punten (1-1).

Arsenal kreeg met het gelijkspel te veel. Keeper Jens Lehmann hield zo nu en dan met meer geluk dan wijsheid zijn doel schoon. Zo zag Frank Lampard een schot in de eerste helft via de paal en het hoofd van Lehmann terug het veld in stuiteren. Maar Chelsea mocht het zichzelf ook aanrekenen, omdat het omzichtig te werk ging.

De 0-1 van Mathieu Flamini kwam als een verrassing, omdat Arsenal nauwelijks verder kwam dan het voorkomen van doelpunten. Bij een van de schamele aanvallende acties schoot de Franse middenvelder raak, ook omdat Chelsea-doelman Henrique Hilario zijn hand onvoldoende achter de Arsenal-inzet kon krijgen.

Het dreigde een pijnlijke fout te worden. In de resterende twaalf minuten voerde Chelsea de druk nog meer op. Met een wonderbaarlijk schot van ruim twintig meter tekende Essien voor een even opluchtende als verdiende gelijkmaker. In de laatste seconde ontsnapte Arsenal aan een nederlaag, toen wederom de paal Lampard dwarszat en tegelijkertijd Lehmann te hulp schoot.

Het voorkomen van de nederlaag zorgde voor opluchting bij The Blues. Maar door de remise liep de achterstand van Chelsea op koploper Manchester United op tot acht punten, waarbij moet worden opgemerkt dat de Londense ploeg nog een wedstrijd achter de hand heeft.