Chiesa tóch in voetsporen Baggio, maar niet voor 100 miljoen euro

Reacties

Juventus heeft zich verzekerd van de diensten van Federico Chiesa. De 22-jarige aanvaller wordt voor twee seizoenen gehuurd met het uitzicht op een definitieve verhuizing naar Turijn.

Chiesa tóch in voetsporen Baggio, maar niet voor 100 miljoen euro
© Pro Shots

Juventus en Fiorentina hebben elkaar gevonden in een huurovereenkomst voor twee jaar, die de club uit Florence een bedrag tien miljoen euro oplevert. In de zomer van 2022 kan de overgang definitief worden gemaakt. Voor naar verluidt een afkoopsom van veertig miljoen euro, dat door bonussen nog kan oplopen tot vijftig miljoen, kan Juventus Chiesa inlijven. Waarschijnlijk is 'moet inlijven' meer op zijn plaats. Het is namelijk ogenschijnlijk zeker dat die optie moet worden gelicht aangezien een plek bij de eerste vier voor Juventus een van de voorwaarden is.

Daarmee raakt Fiorentina toch een van de sterspelers kwijt, terwijl eigenaar Rocco B. Commisso vorig jaar nog heel duidelijk was: 'Ik zal met Chiesa niet dezelfde fout maken als die bij deze club eerder is gemaakt met Roberto Baggio. Hij was de beste speler ooit en de club heeft hem toen verkocht om maar geld binnen te krijgen. Chiesa is nu onze kampioen en ik zal hem zelfs niet voor honderd miljoen euro verkopen. Hij is meer waard dan dat', zei Commisso in de zomer van 2019.

De transfer van Chiesa is bijzonder, ook omdat hij nu met Gianluigi Buffon gaat spelen. Buffon speelde eind jaren negentig bij Parma nog samen met Enrico Chiesa, de vader van Federico. 'Toen ik voor het eerst tegen Federico speelde, was ik een beetje gedesoriënteerd. Het was de eerste keer dat ik tegen een zoon van mijn voormalige ploeggenoten speelde. Toen dacht ik er wel over na dat het tijd zou worden om te stoppen, maar ik zie het nu als een gift', zei Buffon destijds over de 22-jarige Chiesa, die al 137 wedstrijden voor Fiorentina in de Serie A speelde. Daarin scoorde hij 26 keer. Chiesa speelde ook al negentien interlands voor Italië. Hij was één keer trefzeker voor de Italianen.

In maart was Chiesa onderwerp van de rubriek VI Scout.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.