Chievo degradeert op zinderende slotdag

Chievo degradeerde naar de Serie B op een zinderende slotdag van de Serie A. Van de vijf clubs die op de laatste speeldag streden tegen degradatie, was de club uit Verona de enige die er niet in slaagde te winnen.

Parma-Empoli 3-1
Parma speelde zich veilig door deze thuiszege. De ploeg van coach Claudio Ranieri kenden een sterk eerste kwartier dankzij een intikker van Zlatan Muslimovic en een door Igor Budan afgeronde counter. Via Luca Saudati kwam Empoli nog tot 2-1, maar in de slotfase stelde Andrea Gasbarroni lijfsbehoud van Parma veilig.

Reggina-AC Milan 2-0
Reggina profiteerde van het feit dat Milan-coach carlo Ancelotti een B-ploeg had opgesteld. Alleen Andrea Pirlo was overgebleven van de spelers die woensdag in de basis waren begonnen tijdens de finale van de Champions League. Nicola Amoruso strafte al na acht minuten een defensieve misser af en klopte doelman Zeljko Kalac. En halverwege de tweede helft zorgde Daniele Amerini ervoor dat de beste ploeg van Europa verloor van een degradatiekandidaat.

Siena-Lazio 2-1
Siena ontsnapte ternauwernood aan degradatie door te winnen van de nummer vier van de Serie A. Nadat Massimo Maccarone en Tomasso Rocchi beiden vanaf de strafschopstip hadden gescoord (1-1) was het Paolo Negro die in de 85ste minuut Siena aan de winst hielp. Hij scoorde van dichtbij met een intikkertje en voorkwam daarmee degradatie van de Bianconeri.

Catania-Chievo 2-0
Met tranen op de bank keken de spelers van Chievo in de slotfase toe. In het laatste half uur incasseerden de bezoekers de nederlaag. Fausto Rossini kopte in de 65ste minuut de thuisploeg op voorsprong. En in de tachtuigste minuut was het Mauro Minelli die een vrije trap van Juan Manuel Vargas in het doel verlengde. Na zes seizoenen op het hoogste niveau degradeert Chievo.