City-voorzitter kondigt versterkingen aan: 'Pep en ik haten verliezen'

Reacties

Na het mislopen van de landstitel en de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League heeft Manchester City bij monde van voorzitter Khaldoon Al Mubarak aangekondigd dat het de komende tijd nieuwe investeringen zal doen in de selectie.

City-voorzitter kondigt versterkingen aan: 'Pep en ik haten verliezen'
© Pro Shots

City versterkte zich deze zomer al met Oranje-international Nathan Aké en Valencia-aanvaller Ferran Torres voor een gezamenlijk bedrag van zo'n 68 miljoen euro, maar daar blijft het niet bij. Sky Sports meldde begin deze maand dat daar nog minstens vier nieuwe spelers moeten bijkomen, omdat Pep Guardiola ook nog een extra centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een spits zou zoeken. En dat lijkt de club nu zelf dus ook te bevestigen.

'We zullen nog meer nieuwe spelers binnenhalen', vertelde voorzitter Khaldoon Al Mubarak maandag op het clubkanaal. 'En we zullen ons daarbij aan onze plannen houden, binnen de beperkingen die de huidige markt met zich meebrengt. Als je kijkt naar onze aanwinsten van de laatste jaren, is te zien dat we altijd spelers met een bepaalde leeftijd en kwaliteit hebben aangetrokken. We blijven dat pad volgen en spelers zoeken in de categorie van 20 tot 25 jaar oud.'

Uitzonderingen
Natuurlijk is de club altijd bereid uitzonderingen te maken, als zich spelers aandienen die in het plaatje passen van Guardiola. 'Niets is in steen gezet. We hebben onze targets heel duidelijk bepaald, maar we zijn pragmatisch genoeg om een kans te grijpen als die zich aandient.' Daarbij zou bijvoorbeeld kunnen worden gedacht aan Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly (29). En deze week meldde ESPN zelfs dat City de mogelijkheden onderzoekt om Lionel Messi (33) te halen.

Het moge duidelijk zijn: City is er alles aan gelegen om te voorkomen dat het komend seizoen weer naast de belangrijkste hoofdprijzen grijpt. Want van verliezen houden ze niet in het Etihad Stadium, zeker niet nu er na het verslaan van Real Madrid kansen waren om de Champons League te winnen. Het ging echter mis tegen Olympique Lyon. 'Pep en ik hebben één belangrijk ding gemeen: we haten het allebei om te verliezen en vatten dat niet licht op', aldus de City-president.

De teleurstelling na de uitschakeling tegen Lyon was groot. 'We hadden dit jaar een geweldige mogelijkheid, net als de voorgaande jaren. De Champions League is altijd uitdagend, omdat het op twee wedstrijden, of dit seizoen zelfs één wedstrijd, aankomt. We waren heel teleurgesteld omdat we een goede kans hadden de halve finale te halen of de competitie zelfs te winnen. Nu moeten we hiervan leren, terug naar de tekentafel gaan en ervoor zorgen dat we klaar zijn om volgend jaar een nieuwe poging te wagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.