CL Quiz: de spelers met de meeste duels en goals voor Feyenoord

Reacties

Feyenoord begint donderdag aan het nieuwe seizoen in de Champions League met een wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Reden voor een quiz over de historie van de Rotterdammers in het miljardenbal.

CL Quiz: de spelers met de meeste duels en goals voor Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
18:45
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Feyenoord is er dit seizoen voor het tweede jaar op bij in de Champions League, dat gebeurde in de clubhistorie eerder alleen in de seizoenen 2001/02 en 2002/03. Sindsdien waren de Rotterdammers alleen nog van de partij in het seizoen 2017/18 en afgelopen jaargang, beide keren als kampioen.

In het lijstje met spelers die de meeste CL-wedstrijden speelden en het vaakst scoorden, komen dan ook voor spelers terug die in 1999 kampioen werden met Feyenoord en/of in 2002 de UEFA Cup wonnen met de Rotterdammers. Voor deze quiz moet je dus even in je geheugen graven en terug naar die tijd.

Van de huidige selectie komen op dit moment maar twee spelers voor in de recordlijstjes, maar daar zal ongetwijfeld snel verandering in komen nu Feyenoord dit seizoen door de vernieuwde opzet op zijn minst acht wedstrijden gaat spelen. Tot die tijd zijn het vooral spelers uit een verder verleden. Veel plezier!

Per speler is de positie, nationaliteit en het aantal duels of goals voor Feyenoord weergegeven. Spelers met een sterretje zitten ook dit seizoen bij de selectie van Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.