Club Brugge handhaaft zich, Anderlecht verliest

Een moeizame zege op Roeselare houdt Club Brugge aan kop in België. Ook Anderlecht kende geen makkelijke avond.

SV Roeselare-Club Brugge 1-2Met moeite heeft Club Brugge SV Roeselare van zich afgehouden. De ploeg van Jacky Mathijssen greep pas drie minuten voor tijd de winst. Philippe Clement deelde de genadeklap uit, nadat Roeselare al aangeslagen was geraakt door de gelijkmaker van Karel Geraerts.

Sint-Truiden-Anderlecht 4-3Anderlecht ging onverwacht onderuit bij Sint-Truiden. De Brusselse formatie dankte Ahmed Hassan (foto) voor het positief afsluiten van de eerste helft. Maar de productiviteit van de Egyptische aanvaller was niet genoeg voor Paarswit.

Sint-Truiden kwam na rust langszij via Asanda Sishuba, die ook tekende voor de assist voor de late winnende treffer van Adamo Coulibaly. Bij Anderlecht debuteerde Vadis Odjida Ofoe. De jonge middenvelder staat in de belangstelling van FC Twente.