Clubloze Capoue staat mogelijk voor carrièreswitch naar basketbal

Reacties

Het zou zomaar kunnen dat we Étienne Capoue niet meer terug zien in de voetballerij. De Franse middenvelder staat klaar om de switch naar het basketbal te maken. 'Daar droomde ik als kind al van', vertelt hij.

Clubloze Capoue staat mogelijk voor carrièreswitch naar basketbal
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Capoue zit sinds de zomer zonder club. Hij liep uit zijn contract bij Villarreal en vond nog geen nieuwe werkgever. 

Nu zou hij kunnen gaan debuteren in het basketbal. 'Als kind was het altijd mijn droom om in de NBA te spelen', vertelde de 36-jarige stofzuiger aan Relevo. 'Dat kan nog steeds. Ik was fan van Michael Jordan en Allen Iverson. Ik kende alle basketballers en wist niets van voetbal.' De bijna 1,90 meter lange Capoue traint mee bij Jovens L'Eliana, een basketbalclub uit Valencia die op het derde niveau speelt.

Voorlopig is hij niet ingeschreven en kan hij dus nog geen wedstrijden spelen. 'We willen geen druk op hem leggen', vertelt de club, waar de kinderen van Capoue in de jeugd spelen. 'Hij zei dat hij wilde trainen en spelen. Daar konden we geen nee tegen zeggen.' De club zegt dat Capoue de intentie heeft om zijn tijd als voetballer definitief achter zich te laten.

Spelersprofiel

É. Capoue


Geboortedatum:
11 juli 1988
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Niort
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
80 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer É. Capoue
Meer over É. Capoue
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.