Co Adriaanse en Red Bull koploper na zesklapper

Red Bull Salzburg haalde in het eerste officiële duel onder Co Adriaanse direct hard uit. Tegenstander SV Mattersburg kreeg met 6-0 klop in de Red Bull Arena.

Adriaanse probeerde de hooggespannen verwachtingen van de Salzburg-aanhangers in de aanloop naar het eerste duel nog te temperen, door erop te wijzen dat hij tijd nodig heeft om zijn ploeg te laten spelen zoals hij wil. Over een paar maanden zal zijn ploeg pas het beloofde attraktiven Offensivfussball spelen, nu speelt zijn ploeg pas op vijftig procent van haar kunnen. Zei Adriaanse vooraf.

Woensdagavond kende Salzburg echter een grootse opening van de competitie, door zeer overtuigend met 6-0 te winnen. Met Barry Opdam en Robin Nelisse op de bank leidde Adriaanse's ploeg met rust al met 4-0.

In de elfde minuut opende Somen Tchoyi (foto) de score met een rake kopbal na een vrije trap van Ernst Öbster. In het laatste kwartier van de eerste helft sloeg Salzburg nog driemaal toe via twee keer Marc Janko en eenmaal Louis Clement Ngwat Mahop. Janko benutte eerst een strafschop na een overtreding op Alexander Zickler, rondde even later een fraaie aanval af voor de 3-0, en legde ook nog eens breed voor de intikker van Mahop: 4-0.

Na rust walste Salzburg verder over Mattersburg heen en voerden Janko en Nelisse de score op. De Nederlander was in de 64ste minuut in het veld gekomen voor Janko en scoorde zeven minuten later na een mooie combinatie. Sowieso maakte de voormalig speler van FC Utrecht een sterke indruk tijdens zijn invalbeurt.