Coach Van Veldhoven stapt op na bekerblamage

Germinal Beerschot heeft de samenwerking met Harm Van Veldhoven per direct beëindigd. De trainer maakt plaats na een pijnlijke uitschakeling in het Belgische bekertoernooi.

Coach Van Veldhoven stapt op na bekerblamage

Germinal Beerschot was woensdag niet opgewassen tegen Derdeklasser RC Mechelen, dat zich dankzij de 4-1 overwinning schaarde bij de laatste zestien. Na het laatste fluitsignaal onthield Van Veldhoven zich van commentaar. Maar hij had direct na afloop al in zijn hart afscheid genomen van de Antwerpse fusieclub.

Van Veldhoven was vooral teleurgesteld in zijn spelers die met een tamme vertoning de uitschakeling in hand hadden gewerkt. De tot Belg genaturaliseerde Nederlander zag de wanprestatie ook als een gebrek aan vertrouwen in zijn werkwijze.

'Door een stap opzij te zetten wil ik Germinal Beerschot de mogelijkheid geven om zich, via een nieuwe wind, sportief te herlanceren', zegt Van Veldhoven op de clubwebsite. 'Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad bij deze club, maar voel aan dat mijn rol hier nu uitgespeeld is.'

Van Veldhoven was bezig aan zijn tweede seizoen bij Germinal Beerschot, waar hij in juli 2007 de plaats innam van Marc Brys. Met een vijfde plaats verraste de Antwerpse club afgelopen jaargang. Dit seizoen zijn de prestaties beduidend slechter. Mede door blessureleed is de oogst na elf wedstrijden met acht punten schamel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen