Code rood houdt aan voor Lampard en Van de Beek na West Ham-uit

Everton heeft de knappe zege op Newcastle United geen passend vervolg kunnen geven. De ploeg van manager Frank Lampard verloor zondagmiddag van West Ham United. Het was alweer de vijfde nederlaag in de laatste zes competitiewedstrijden van de crisisclub.

West Ham United
2 - 1
Everton
Everton

Nog voor de wedstrijd in Oost-Londen begon, kreeg Lampard al een tegenvaller te verwerken. Donny van de Beek viel in de warming-up geblesseerd uit. Hij werd opvallend genoeg vervangen door verdediger Mason Holgate. Laatstgenoemde toonde vroeg in de tweede helft wel zijn waarde door uit een afgeslagen corner te scoren met een schot in de verre hoek.

De goal van Holgate was de 1-1. Everton was in de 32ste minuut al op achterstand gekomen door een prachtige vrije trap van Aaron Cresswell. De linksback krulde de bal feilloos over de muur in de korte hoek. Voor West Ham was Everton-thuis een belangrijke wedstrijd in de strijd om Europees voetbal.

The Hammers zetten een volgende stap naar het grijpen van een Europees ticket via Jarrod Bowen. De buitenspeler maakte in de 58ste minuut het winnende doelpunt door uit de rebound te scoren na een schot van Michail Antonio. Zoals gezegd nemen voor Everton de problemen toe door de nederlaag bij West Ham. De club van de van Manchester United gehuurde Donny van de Beek bungelt boven de rode streep.