Comeback na Oostenrijk-fiasco levert Veerman toch voldaan gevoel op

Reacties

Joey Veerman was net als alle andere internationals van het Nederlands elftal teleurgesteld over de uitschakeling op het EK, maar haalt ook goede dingen uit het toernooi.

Comeback na Oostenrijk-fiasco levert Veerman toch voldaan gevoel op
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

De eerste eindronde die Veerman meemaakte werd een heuse rollercoaster voor de Volendammer, die in de derde groepswedstrijd (tegen Oostenrijk) al na een half uur naar de kant werd gehaald, vanwege een teleurstellende prestatie. Dat was een behoorlijke klap, maar Veerman incasseerde hem en reageerde er goed op.

Dat levert toch een bepaalde voldoening op. 'Zeker', bevestigde Veerman na de nederlaag van woensdag tegen Engeland. 'Ik heb een half uur ondermaats gespeeld tegen Oostenrijk, maar ben daarna drie keer goed ingevallen. Dat geeft wel een goed gevoel.'

Hij moest na de wedstrijd tegen Oostenrijk even opgelapt worden, gaf Veerman toe. 'Het is even twee dagen moeilijk, maar dan moet je je weer herpakken. Dat is me gelukt, ook met hulp van die gasten', bedankte de middenvelder zijn ploeggenoten.

Ook tegen Engeland viel Veerman goed in, maar hij kon zijn ploeg niet richting een beslissende treffer helpen. 'Het ontbrak een paar keer toch aan de laatste pass', oordeelde Veerman. 'En dan is het natuurlijk ontzettend zonde dat je er in de laatste minuut uit gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.