Conceptprogramma: eerste Klassieker al op 1 september

Reacties

De eerste Klassieker van het nieuwe Eredivisie-seizoen is al op zondag 1 september, tijdens de vierde speelronde. Feyenoord fungeert die dag als gastheer van Ajax. Dat blijkt uit het conceptprogramma dat woensdagochtend bekend is gemaakt.

Conceptprogramma: eerste Klassieker al op 1 september
© Pro Shots

Ajax-PSV is op zaterdag 2 november om 20.00 uur. Vlak voor de winterstop, in het weekeinde van 20 tot en met 22 december, staan PSV en Feyenoord tegenover elkaar in het Philips Stadion.

Kampioen PSV heeft op papier geen extreem zware competitiestart. Na het eerste duel met RKC Waalwijk (thuis) volgen wedstrijden tegen Heracles Almelo (uit), Almere City FC (uit), Go Ahead Eagles (thuis), NEC (thuis) en Fortuna Sittard (uit).

Het Feyenoord van de nieuwe trainer Brian Priske opent thuis tegen Willem II en krijgt dan te maken met PEC Zwolle (uit) en Sparta Rotterdam (uit) voordat de clash tegen Ajax wacht. De Amsterdammers, met de nieuwe oefenmeester Francesco Farioli, stuiten eerst op SC Heerenveen (thuis) en ontmoeten daarna NAC Breda (uit). Daarna wacht normaal gesproken een thuisduel met Fortuna Sittard, al wordt deze wedstrijd wegens Europese verplichtingen wellicht uitgesteld.

Dat geldt ook voor FC Twente-SC Heerenveen tijdens speelronde drie. De Tukkers, vorig seizoen derde, trappen af met een bezoek aan NEC. Daarna volgen duels met Sparta Rotterdam (thuis), SC Heerenveen (thuis, mits die dus doorgaat), FC Utrecht (uit) en PEC Zwolle (thuis).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tijdstippen van de wedstrijden in de eerste veertien speelrondes zijn al vastgesteld. De winterstop is precies halverwege het seizoen, na zeventien speelrondes. De Eredivisie wordt al in het weekeinde van 10 tot en met 12 januari hervat.

Op de laatste speeldag, van 18 mei, reist PSV naar Sparta Rotterdam. Feyenoord gaat op bezoek bij SC Heerenveen en Ajax ontvangt FC Twente.

Reactie KNVB
'Ook dit seizoen zijn de meeste topduels ingepland na Europese speelrondes, daar ontkomen we helaas niet aan', vertelt manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen. 'Dat heeft nog altijd te maken met de beperkte ruimte die er is om gelijke omstandigheden te creëren, mede vanwege het risicokarakter van deze wedstrijden en de verplichting om ze op zondag te spelen. Daarnaast leidt de andere opzet van de UEFA-clubcompetities tot meer internationale wedstrijden en een hogere druk op de Eredivisie. Daardoor zijn er weer minder mogelijkheden om wedstrijden met een dergelijk risicokarakter te spelen.'

Dinsdag werd al de eerste speelronde bekend:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.