Constante Pieters krijgt beloning van Utrecht

'Ik zie dit als een beloning.' Erik Pieters en FC Utrecht zetten dinsdag hun handtekeningen onder een nieuwe verbintenis. De verdediger blijft tot de zomer van 2011 aan de club verbonden.

Constante Pieters krijgt beloning van Utrecht

'We zijn blij dat we een jonge talentvolle speler als Erik Pieters, die uit onze eigen opleiding afkomstig is, voor langere tijd aan de club hebben kunnen binden', verklaarde voorzitter Jan Willem van Dop op de website van FC Utrecht, nadat de achttienjarige speler had getekend.

Coach en technisch directeur Foeke Booy was ook al tevreden: 'Dit is goed voor zowel de club, de ploeg als voor de speler zelf. Erik kan de volgende stap maken en zich verder ontwikkelen. Hij heeft het verdiend en zelf afgedwongen met zijn prestaties. Het is normaal dat jongere spelers nog wat wisselvallig zijn, maar Erik is al redelijk constant.'

Pieters debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht. Mede door de vele blessures van Utrechtse verdedigers komt hij zeer regelmatig aan spelen toe, want in totaal maakte Booy al twaalf competitieduels gebruik van de uit Tiel afkomstige speler.

'Ik zie het als een voordeel voor mezelf en voor de trainer dat ik op meerdere plaatsen kan spelen', aldus Pieters. 'Mijn voorkeur gaat uit naar het centrum, maar de trainer kan ook als back een beroep op me doen. Als ik maar speel. Dat is het belangrijkste.'

Bekijk hier al onze video's