Conte content over B-keus na bekerzege op Bologna

Juventus-trainer Antonio Conte beschouwt de Coppa Italia als een hoofdprijs. Hoewel hij een B-ploeg het veld instuurde tegen Bologna liet de oefenmeester weten de strijd om de nationale beker wel degelijk belangrijk te vinden.

Conte content over B-keus na bekerzege op Bologna

Juventus plaatste zich voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia door Bologna na verlenging met 2-1 te verslaan. Uitblinker Emanuele Giaccherini zette de Italiaanse koploper op voorsprong, maar vijf minuten in blessuretijd dwong Andrea Raggi een verlenging af.

In de extra tijd besliste Claudio Marchisio het duel alsnog in het voordeel van Juventus. Eljero Elia, na ruim een uur ingevallen voor Milos Krasic, leverde de assist.

'Het opstellen van een B-keus heeft zijn waarde bewezen', vond trainer/coach Conte. 'De jongens hebben laten zien hoe dicht ze tegen het eerste elftal aanzitten. Dat wil je als trainer zien. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door de wedstrijd niet in een vroeg stadium te beslissen. Dat is de enige kritische kanttekening. De beker is belangrijk voor ons. Het is een prijs die telt.'

Voor Eljero Elia was het zorgwekkend dat hij ook bij de B-keus niet in de basis stond. Uitgerekend Emanuele Giaccherini blonk op de flank uit. Troost voor Elia was dat hij tijdens zijn invalbeurt in ieder geval van betekenis was door de winnende treffer van Marchisio voor te bereiden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's