Conte kijkt uit naar Juventus: 'Ik maak deel uit van de geschiedenis'

Reacties

Antonio Conte treedt zaterdag met Napoli aan tegen Juventus. Een absolute kraker in de Italiaanse top, maar ook een beladen duel voor de succescoach. Op een persconferentie blikt hij vast vooruit.

Conte kijkt uit naar Juventus: 'Ik maak deel uit van de geschiedenis'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
Za 21 sep.
18:00
Napoli
Napoli

'Beide teams zijn heel anders dan vorig jaar. Zij willen niet derde eindigen op twintig punten achter Inter. Wij willen al helemaal niet veertig punten achter ze eindigen. We zijn nu allebei uit op revanche', dacht Conte.

Vragen over zijn verleden bij de Oude Dame waren onvermijdelijk. 'De geschiedenis is helder. Ik heb dertien jaar bij Juve gespeeld en heb er bijna alles gewonnen. Daarna was ik coach en startte ik een periode van negen landstitels achter elkaar. Ik ben een deel van de geschiedenis van de club met wat ik heb bereikt.'

Motta
Bij Juve staat nu Thiago Motta aan het roer. 'Hij neemt een flinke erfenis op zich. Je bent niet zomaar even coach van Juve. Hij is een serieuze, goede jongen. Hij heeft het heel goed gedaan bij Bologna en ik wens hem het beste. Maar zaterdag niet.'

Conte is met Napoli uitstekend begonnen aan het seizoen. Na vier speelronden staan de Napolitanen tweede, op een punt achter de verrassende koploper Udinese.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Udinese
4
3
1
0
7-4
+3
10
2
Napoli
4
3
0
1
9-4
+5
9
3
Internazionale
4
2
2
0
9-3
+6
8
4
Juventus
4
2
2
0
6-0
+6
8
* Actueel tot en met 17 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.