Koploper Conte maakt zich met herboren Lukaku op voor beladen weerzien

Reacties

Zaterdag staat er een échte kraker op het programma in de Serie A. Nummer drie Juventus, dat dinsdag eerst nog PSV treft in de Champions League, ontvangt koploper Napoli. Een duel dat om meerdere redenen de moeite waard is.

Koploper Conte maakt zich met herboren Lukaku op voor beladen weerzien
© Pro Shots
Juventus
Juventus
Za 21 sep.
18:00
Napoli
Napoli

Het Napoli van Antonio Conte staat na de eerste vier wedstrijden fier aan kop in de Serie A. Vorig seizoen moest de ploeg het doen met de twijfelachtige eer van de slechtste titelverdediger ooit in Italië. De ploeg werd tiende, op 41 punten van kampioen Inter. Onder Conte is de ploeg weer aan het winnen geslagen. Zaterdag volgt de eerste echte test, en die is voor de 55-jarige Italiaan extra beladen.

Weerzien met Juve
Tussen 2011 en 2014 stond Conte in twee periodes aan het roer bij De Oude Dame. Hij won er drie keer de landstitel. In 2014 vertrok hij na één dag in de voorbereiding. Vijf jaar later haalde hij zich de woede van de fans op de hals. Conte tekende als coach bij concurrent Inter. Met de Nerazzurri won de succescoach de landstitel, maar een weerzien met de fans van Juve kwam er nooit.

Drie keer speelde Conte met Inter een uitwedstrijd in het Allianz Stadium, maar de fans uit Turijn zag hij nooit. Door Covid-19 werden alle duels achter gesloten deuren afgewerkt. Wel kreeg de coach het nog aan de stok met toenmalig Juve-president Andrea Agnelli. Hij stak zijn middelvinger op nadat ze elkaar eerder hadden uitgescholden. 

© Pro Shots

Komende zaterdag krijgt de coach dan eindelijk zijn weerzien met de ultra's van Juve. Hoewel hij al bijna tien jaar weg is en al ruim vijf jaar geleden tekende bij Inter, is de verwachting dat hij niet bepaald hartelijk onthaald zal worden.

Herboren Lukaku
Onder Conte is Romelu Lukaku weer helemaal de oude. Hij was bij zijn debuut tegen Parma (2-1) direct goed voor een doelpunt. Het echt hoogtepunt tot nu toe volgde zestien dagen later. Tegen Cagliari toonde de Belgische spits zijn kwaliteiten met een doelpunt en twee assists.

Conte is in zijn nopjes met de Belg. 'Ik wilde hem heel graag bij Inter en wilde hem ook al bij Chelsea houden voordat hij naar United ging', vertelde de coach aan Italiaanse media. 'Hij is fysiek sterk en hij gaat heel belangrijk voor ons zijn.'

De Italiaanse coach dacht ook te weten waar het vorig jaar misging voor Napoli: 'Dit team vond het niet leuk om vuile handen te krijgen. Daarin groeit het team nu, al is het niet makkelijk om dat snel te veranderen. Het is een goede groep en we werken nu op de focus en smerigheid.'

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Udinese
4
3
1
0
7-4
+3
10
2
Napoli
4
3
0
1
9-4
+5
9
3
Internazionale
4
2
2
0
9-3
+6
8
4
Juventus
4
2
2
0
6-0
+6
8
* Actueel tot en met 17 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Meer A. Conte
Meer over A. Conte
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.