Costinha verlaat Moskou om WK-kansen

De Portugees Costinha heeft Dinamo Moskou verlaten en hoopt zich via Belenenses in de WK-selectie van zijn land te trainen. Bondscoach Felipe Scolari reageerde positief op het besluit van de 31-jarige middenvelder.

Costinha verlaat Moskou om WK-kansen

Costinha speelde 42 interlands voor Portugal, maar dreigde voor het komende WK buiten de boot te vallen. Zijn laatste competitiewedstrijd bij zijn club Dinamo Moskou dateert namelijk van 19 november 2005. Sindsdien speelde hij op 1 maart alleen nog een vriendschappelijke interland met Portugal.

Om in aanmerking te komen voor een plaatsje in de Portugese WK-selectie heeft Costinha zijn kamp opgeslagen bij Belenenses. Bij die club traint hij tot het einde van de competitie mee en hoopt hij bondscoach Scolari te overtuigen van zijn vorm.

Slechter nieuws is er te melden over Simão Sabrosa. De vleugelspeler van Benfica kampt met een enkelblessure. Hij ontbreekt in ieder geval tijdens de laatste twee competitiewedstrijden van zijn club en het is nog onzeker of hij op tijd is hersteld om deel te nemen aan het WK.

Bekijk hier al onze video's