CSKA Moskou eerste UEFA Cup-finalist

Het UEFA Cup-avontuur van Parma is gestrand in Moskou, waar CSKA zich ten koste van de Italiaanse ploeg plaatste voor de finale.

CSKA Moskou eerste UEFA Cup-finalist

Met de 0-0 uit de eerste wedstrijd op zak, ging CSKA Moskou met vertrouwen de return in. De ploeg van Valeri Gazzaev won alle UEFA Cup-thuiswedstrijden zonder tegentreffer. Dat gebeurde ook tegen Parma, dat zoals verwachte de belangrijkste spelers aan de kant hield.

In de negende minuut brak Daniel Carvalho namens CSKA Moskou de ban. De Braziliaan schoot raak na voorbereidend werk van Yuri Zhirkov. In de tweede helft namen de Russen definitief afstand. Opnieuw Carvalho en Vasili Berezoutski deden van zich spreken (3-0). Parma eindigde met tien man. Daniele Bonera kreeg in de laatste tien minuten twee keer gele kaarten.

CSKA Moskou, dat het Europese seizoen begon in de Champions League, is de eerste Russische ploeg ooit in een finale van de UEFA Cup. Jevgeni Aldonin (foto) is er in Lissabon niet van de partij. De middenvelder pakte tegen Parma weer een gele kaart en is dus geschorst.

Bekijk hier al onze video's