Daley Blind stopt na 108 interlands als Oranje-international

Reacties

Daley Blind heeft zijn afscheid aangekondigd als international van Oranje. De verdediger kwam in zijn carrière tot 108 interlands. Slechts vier internationals kwamen vaker in actie voor het Nederlands elftal.

Daley Blind stopt na 108 interlands als Oranje-international
© Pro Shots

Voor Blind (34) begon zijn interlandcarrière op 6 februari 2013, hij kreeg in de vriendschappelijke interland tegen Italië een basisplaats onder bondscoach Louis van Gaal. Blind speelde de hele wedstrijd in Amsterdam, het duel eindigde in 1-1. Met die minuten trad Blind in de voetsporen van zijn vader Danny, die tussen 1986 en 1996 tot 42 interlands kwam. Op 13 november 2016 evenaarde hij zijn vader met zijn 42ste interland, uit tegen Luxemburg.

Zijn laatste en dus 108ste interland speelde Blind op het afgelopen EK in Duitsland. In de achtste finale tegen Roemenië viel Blind enkele minuten voor tijd in onder bondscoach Ronald Koeman. Zo kan de linksback terugkijken op een interlandcarrière van elf jaar. 'Het was een eer om het Oranje-shirt 108 keer aan te mogen trekken', begint Blind op X zijn afscheid.

Tekst gaat verder

'Elf jaar lang heb ik er alles aan gedaan om dat prachtige Oranje-shirt aan te mogen blijven trekken. Het heeft mij zoveel gebracht, zoveel mooie momenten. Die koester ik. Een nieuwe, talentvolle generatie dient zich aan en na een goed gesprek met de bondscoach is het tijd om mij volledig te gaan focussen op mijn club en mijn gezin.' Blind staat dit seizoen onder contract bij Girona, waarmee hij de Champions League ingaat.

In totaal speelde Blind zeventien wedstrijden op eindtoernooien. Hij was erbij op de WK's van 2014 en 2022 en de EK's van 2020 en 2024. Op zijn eerste eindtoernooi werd hij met Nederland meteen derde, in Brazilië scoorde Blind zelfs in de troostfinale. In totaal maakte hij drie goals in Oranje.

Blind blijft op de eeuwige lijst met internationals net steken achter Rafael van der Vaart, die tot 109 interlands kwam. Blind achterhaalde dit jaar Giovanni van Bronckhorst en staat voorlopig op de vijfde plek van recordinternationals. Memphis Depay (98 interlands) en Georginio Wijnaldum (96) zijn de eerstvolgende actieve internationals op deze lijst.

International Interlands
1. Wesley Sneijder 134
2. Edwin van der Sar 130
3. Frank de Boer 112
4. Rafael van der Vaart 109
5. Daley Blind 108
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.