Dallinga geeft visitekaartje af bij presentatie en met goal bij officieus Bologna-debuut

Reacties

Thijs Dallinga is vrijdagavond gepresenteerd bij zijn nieuwe club Bologna. Een dag later maakte hij zijn eerste treffer in Italiaanse dienst in een oefenduel.

Dallinga geeft visitekaartje af bij presentatie en met goal bij officieus Bologna-debuut
© Pro Shots
Bologna
Bologna
5 - 0
Caldiero Terme
Caldiero Terme

Dallinga maakte eerder deze week de overstap van Toulouse naar Bologna. De Nederlandse spits sloot meteen aan bij het trainingskamp van de ploeg in de Italiaanse bergen. Vrijdag stond hij de media voor het eerst te woord. Dallinga gaf aan zijn transfer naar Bolonga niet besproken te hebben met Joshua Zirkzee, die afgelopen seizoen bij de club speelde. 'Het was mijn beslissing om hierheen te komen', tekende Sky Sport op uit de mond van Dallinga.

De 23-jarige Dallinga werd ook gevraagd naar zijn idolen. 'Luis Suárez en Zlatan Ibrahimovic, zeker', reageerde hij. 'Zij waren mijn referentiepunten tijdens mijn ontwikkeling. Suárez speelde onder meer voor Groningen, net als ik.' Dallinga speelde van 2019 tot 2021 bij FC Groningen, voordat hij transfervrij vertrok naar Excelsior. Die club verkocht hem aan Toulouse in de zomer van 2022.

Bologna speelde zaterdag de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen onder trainer Vincenzo Italiano, de opvolger van de naar Juventus vertrokken Thiago Motta. Dallinga begon op de bank tegen Caldiero Termo, dat op het derde niveau van Italië uitkomt. In de tweede helft viel hij in en maakte hij zijn eerste doelpunt voor Bologna. De ploeg van Italiano won het duel met 5-0. Sam Beukema en Jesper Karlsson (beiden oud-AZ) stonden in de basis.

Bologna, dat komend seizoen uitkomt in de Champions League, vervolgt de voorbereiding volgende week tegen Asteras Aktor. Dat is de nieuwe club van EK-cultheld Martin Ádám.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Dallinga
Meer over T. Dallinga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.