Dallinga zet krabbel in Bologna en treedt in de voetsporen van Zirkzee

Reacties

Thijs Dallinga is speler van Bologna. De spits komt, zoals VI eerder al meldde, voor vijftien miljoen euro (plus bonussen) over van het Franse Toulouse en is daarmee de op één na duurste speler die Bologna ooit kocht.

Dallinga zet krabbel in Bologna en treedt in de voetsporen van Zirkzee
© Pro Shots

De enige die Dallinga nog de loef afsteekt bij de Champions League-deelnemer uit Italië is Joshua Zirkzee, de man wiens leegte Dallinga bij de club moet zien op te vullen nadat Zirkzee voor ruim veertig miljoen euro (ook een record) werd verkocht aan Manchester United. Met Jesper Karlsson en Sam Beukema staan er in de lijst met duurste inkomende transfers nog twee spelers die we kennen vanuit de Eredivisie.

Ook bij Toulouse is de deal van Dallinga er een van een grootte die niet alledaags is. De aanvaller die bij Excelsior doorbrak is de op twee na duurste speler ooit die Toulouse achter zich laat. Enkel Issa Diop (in 2011 voor 25 miljoen euro naar West Ham United) en André-Pierre Gignac (in 2011 voor 16 miljoen naar Marseille) leverden meer geld op toen ze de poorten van het Stadium Municipal achter zich dichttrokken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bologna
Meer over Bologna
Meer Toulouse
Meer over Toulouse
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer T. Dallinga
Meer over T. Dallinga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.