Danjuma heeft aandeel in eerste CL-zege Girona, eerste verlies Motta met Juve

Reacties

Girona heeft mede dankzij inbreng Arnaut Danjuma de eerste Champions League-zege van het seizoen geboekt. Juventus ging voor het eerst onder leiding van Thiago Motta onderuit in een officiële wedstrijd. 

Danjuma heeft aandeel in eerste CL-zege Girona, eerste verlies Motta met Juve
© Pro Shots
Girona
Girona
2 - 0
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Girona heeft de eerste Champions League-overwinning ooit geboekt. Na nederlagen tegen Paris Saint-Germain (1-0) en Feyenoord (2-3) was de La Liga-verrassing van vorig seizoen dinsdagavond in eigen huis te sterk voor het eveneens nog puntloze Slovan Bratislava. Arnaut Danjuma lag met een fraaie assist, een knappe individuele actie op links, aan de basis van de zege: Miguel Gutiérrez liep zijn voorzet binnen. Juanpe besliste het duel ruim een kwartier voor tijd uit een rake vrije trap en zag Cristhian Stuani nog een penalty missen. Vanuit Nederlands perspectief is het te hopen dat het voorlopig bij deze zege blijft, want PSV is de komende opponent van Girona.

Sturm Graz
Sturm Graz
0 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Kjell Scherpen heeft een ongelukkige avond beleefd met Sturm Graz. In de eerste twee duels in de Champions League (2-1 verlies tegen Stade Brest, 0-1 in eigen huis tegen Club Brugge) had de goalie al drie tegengoals moeten slikken. In eigen huis tegen Sporting Portugal kwamen daar nog eens twee treffers bij. Bij het openingsdoelpunt raakte de goalie bovendien de inzet van Nuno Santos het laatst en ging die via Scherpen over de lijn. Bij de tweede Sporting-goal, toen hij door topschutter Viktor Gyökeres werd omspeeld, was de doelman overigens wel kansloos. In de slotfase maakte Jeremiah St. Juste zijn eerste minuten van dit seizoen na blessureleed.

Arsenal
Arsenal
1 - 0
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Marino Pusic heeft met Shakhtar Donetsk niet voor een stunt kunnen zorgen op bezoek bij Arsenal. De Oekraïners konden de linies een half uur lang gesloten houden, maar nadat een poging van Gabriel Martinelli ongelukkig via de paal en de rug van keeper Dmytro Riznyk alsnog in het doel vloog, was de ban gebroken. De sluitpost maakte zijn eigen doelpunt, waar hij overigens weinig aan kon doen, nog wel goed door een strafschop van Leandro Trossard een kwartier voor tijd te stoppen. Maar een resultaat leverde Shakhtar Donetsk dat niet meer op, ondanks een reuzenkans in de absolute slotfase.

Klik boven of onder de video om de beelden te bekijken.

Juventus
Juventus
0 - 1
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Na zes punten uit twee duels had Juventus een absolute offday in eigen huis tegen VfB Stuttgart. De Oude Dame gaf niet thuis en mocht de ijzersterke achterhoede prijzen dat het een achterstand lang voorkwam. Deniz Undav vond een gaatje in de verdediging van Juventus, maar maakte hands en dus ging er een streep door zijn treffer.

Vlak voor tijd kregen de Duitsers een penalty en werd Danilo weggestuurd met en rode kaart. Mattia Perin stopte de strafschop van Enzo Millot echter, waardoor Juventus leek te ontsnappen met een punt. Leek, want in blessuretijd kwam een pass van Millot voor de voeten van El Bilal Touré: hij bezorgde van twee meter met een snoeiharde pegel Thiago Motta de eerste nederlaag in dienst van Juventus.

Door het verlies van Juventus, gaat Aston Villa - dat zelf won van Bologna, bij wie Sam Beukema met een kopbal op de lat dicht bij de eerste CL-goal was - met negen punten uit drie duels voorlopig alleen aan de leiding in de hoofdfase van de Champions League.

Di 22 okt.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
3
3
0
0
6-0
+6
9
2
Monaco
3
2
1
0
9-4
+5
7
3
Sporting Lissabon
3
2
1
0
5-1
+4
7
4
Arsenal
3
2
1
0
3-0
+3
7
* Actueel tot en met 23 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.