'De Boer sluit het Nederlands elftal toch niet uit'

Frank de Boer heeft zijn positie bij het Nederlands elftal verduidelijkt. Aanvankelijk leek hij de voorkeur te geven aan de A1 van Ajax, maar een rol bij Oranje is tóch mogelijk.

'De Boer sluit het Nederlands elftal toch niet uit'

De 112-voudig international wekte dinsdag nog de indruk dat hij straks al zijn beschikbare tijd wil besteden aan Ajax A1, dat nu nog wordt getraind door Sonny Silooy. Als de KNVB met een voorstel komt dat beter bij De Boers plannen past, valt er wel degelijk te praten.

'Aan het werken met de A-jeugd wil ik op zijn minst twee seizoenen al mijn aandacht geven', zegt De Boer in het Algemeen Dagblad. 'Maar ik sluit niet uit dat ik bij het Nederlands elftal ga werken. Mijn prioriteit ligt bij de A1 en mijn gezin. Dus als ik volop moet meedraaien in de voorbereiding, scouting en training van het Nederlands elftal, dan houdt het voor mij op.'

De Boer vervolgt: 'Als ik me mag beperken tot de dagen rond een interland, dan kan het wél. Mocht de KNVB met zo'n voorstel komen, dan gaan we er zéker over praten.' Het is nog niet duidelijk wat de voetbalbond onderneemt na de nuancering van De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen