De Bruyne gaat nadenken over toekomst als international

Reacties

Kevin De Bruyne zaaide maandag na de uitschakeling op het EK twijfel over het voortzetten van zijn interlandloopbaan. De captain van De Rode Duivels hakt na de zomer de knoop door.

De Bruyne gaat nadenken over toekomst als international
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
1 - 0
België
België

'Het is nog te vroeg om te beslissen of ik doorga bij de nationale ploeg', vertelde de 33-jarige middenvelder van Manchester City tegen Sporza, vlak na de 0-1 nederlaag tegen Frankrijk in de achtste finale.

De Bruyne wil sowieso eerst goed bijkomen van een slopend seizoen én de dreun van de vroege uitschakeling verwerken. 'Het is een druk, speciaal seizoen geweest voor mij. Ik moet mijn lichaam nu laten rusten. We gaan over alles nadenken en na de zomer volgt een beslissing.'

De Bruyne maakte al in 2010 zijn interlanddebuut, in een tijd dat België meerdere eindrondes op rij had gemist. Sinds 2014 zijn De Rode Duivels weer een vaste klant op eindtoernooien, mede door de klasse van spelers als Eden Hazard, De Bruyne, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku. Hazard is al sinds eind 2022 international af, en inmiddels ook helemaal gestopt.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.