Frankrijk - België

1 - 0
Expected goals1.1 - 0.2

Frankrijk schakelt België uit in zenuwslopende EK-kwartfinale

In een zinderende kwartfinale van het Europees Kampioenschap in de Düsseldorf Arena, heeft Frankrijk zich ten koste van België weten te plaatsen voor de halve finale. Een late eigen goal van Jan Vertonghen besliste de wedstrijd in het voordeel van Les Bleus.

De wedstrijd begon met hoge intensiteit, waarbij beide teams hun momenten hadden. Frankrijk, onder leiding van Didier Deschamps, en België, gecoacht door Domenico Tedesco, toonden hun tactische flexibiliteit en strijdlust. De eerste helft bood enkele kansen aan beide zijden, maar geen van de pogingen vond het net, wat resulteerde in een 0-0 stand bij rust.

De tweede helft bracht meer van hetzelfde, met Frankrijk en België die beide zochten naar de openingstreffer. De wedstrijd bleef lang in evenwicht, tot de 85ste minuut, toen een ongelukkige actie van Jan Vertonghen het lot van de wedstrijd bezegelde. Een poging van Randal Kolo Muani, die in de 62ste minuut Marcus Thuram verving, werd onbedoeld door Vertonghen in eigen doel gewerkt, waardoor Frankrijk op voorsprong kwam.

België probeerde wanhopig terug te komen in de wedstrijd, met onder meer een schot van Kevin De Bruyne in de 83ste minuut dat door de Franse keeper werd gestopt. De Belgen voerden de druk op, maar slaagden er niet in de solide Franse verdediging te doorbreken.

In de slotminuten van de wedstrijd maakte België nog enkele tactische wissels, waarbij Dodi Lukébakio en Charles De Ketelaere in het veld kwamen voor Yannick Carrasco en Timothy Castagne, maar het mocht niet baten. Frankrijk hield stand en verzekerde zich van een plek in de halve finale.

De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Frankrijk, waarmee België uit het toernooi werd geknikkerd. Het was een wedstrijd die werd gekenmerkt door tactische schermutselingen, gemiste kansen en een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor Frankrijk doorstoot naar de volgende ronde van het EK.

Met deze overwinning blijft Frankrijk in de race voor de Europese titel, terwijl België zich zal moeten herpakken na deze teleurstellende uitschakeling. Het belooft een spannende vervolg van het toernooi te worden, met Frankrijk als een van de favorieten voor de eindzege.