Griezmann wordt moe van kritiek op Frankrijk na 'lelijke overwinning'

Reacties

Het blijft allemaal weinig verheffend wat Frankrijk dit EK laat zien ondanks alle individuele kwaliteiten. Antoine Griezmann kan echter weinig met de kritiek op het gebrek aan spektakel tijdens dit EK.

Griezmann wordt moe van kritiek op Frankrijk na 'lelijke overwinning'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
1 - 0
België
België

Frankrijk had maandagavond in de tegenvallende kraker tegen België een eigen doelpunt nodig van Jan Vertonghen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het EK, terwijl het in de groepsfase slechts twee keer scoorde. Een van die twee doelpunten was nota bene een eigen goal van ex-Ajacied Max Wöber, waardoor Oostenrijk een nederlaag niet kon voorkomen. Daartegenover staat dat Les Bleus pas één treffer incasseerden, een rake penalty van Robert Lewandowski in het laatste groepsduel met Polen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Didier Deschamps verdedigde zijn behoudende keuzes na de overwinning op België al en ook Griezmann kan weinig met de kritiek die in nationale en internationale media doorklinkt. Zo noemde de Engelse krant The Times het een 'lelijke overwinning' van de titelfavoriet. 'Een kleine overwinning? Het boeit me niet of we met een kleine overwinning doorgaan of wat dan ook, we staan in de kwartfinale', counterde Griezmann. 'Verdedigend was het een geweldige wedstrijd. Zonder goede defensie kom je niet ver.'

'Frankrijk voegt op deze manier niks toe aan de voetbalhistorie'

Deschamps stelde na afloop dat zijn ploeg er alles aan deed om vaker te scoren en kansen te creëren. Oud-international Eric Di Meco snapt de blijdschap van de bondscoach wel. 'Hij beseft dat zijn ploeg niet laat zien wat de mensen willen zien, hij stond onder druk deze wedstrijd', zei de voormalige verdediger bij RMC Sport. En ook voor de uitspraken van Griezmann heeft Di Meco begrip. 'Als speler ben je gefocust op het resultaat en het bereiken van je doel. Zeker als je je met zoveel moeite kwalificeert.'

Puur op basis van de resultaten heeft Deschamps het gelijk aan zijn zijde. De recente historie leert dat wedstrijden waarin Frankrijk meer dan één goal tegen kreeg onder zijn leiding, niet altijd goed afliepen. Zo was Argentinië in de spectaculaire WK-finale in 2022 (3-3) na penalty's te sterk en werd Frankrijk op het vorige EK na strafschoppen uitgeschakeld door Zwitserland na een doelpuntrijke achtste finale (3-3). Op het WK 2018 won Frankrijk wel met grote cijfers van Argentinië (4-3, achtste finale) en Kroatië (4-2, finale).

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.