De Cler en Mathijsen in basis aanvallend AZ

Ook al heeft AZ al een voorsprong, de ploeg van coach Co Adriaanse lijkt voor de aanval te gaan in het beslissende duel met Villarreal. Tim de Cler schuift door naar het middenveld en Joris Mathijsen is terug in de basis.

De Cler en Mathijsen in basis aanvallend AZ

Co Adriaanse had woensdag al aangegeven dat AZ zich niet zou gaan verstoppen. Hij lijkt voor dezelfde tactiek te hebben gekozen als vorige donderdag in Spanje. Daar pakte AZ een 2-1 voorsprong dankzij goals van Denny Landzaat en Robin Nelisse.

Adriaanse had woensdag eveneens laten weten dat Mathijsen in de basis zou terugkeren. De centrale verdediger ontbrak de laatste twee duels vanwege een pijnlijke knie. Tegen Villarreal vormt hij een defensief trio met Jan Kromkamp en Barry Opdam.

Op het middenveld neemt Tim de Cler de positie van Michael Buskermolen in. Vorige week passeerde Adriaanse De Cler nog omdat hij geen linksback nodig had, aangezien Villarreal zonder rechtsbuiten aan de aftrap begon. Middenvelder Buskermolen nam toen de plaats in van de linkerverdediger.

Verder heeft Adriaanse geen verrassingen in zijn opstelling, die de namen bevat waarmee AZ de laatste wedstrijden is begonnen.

Opstelling AZ: Timmer; Kromkamp, Mathijsen en Opdam; Landzaat, Lindenbergh, Van Galen en De Cler; Sektioui, Nelisse en Perez.

Bekijk hier al onze video's