De dag waarop Messi Van der Sar klopte en zijn mooiste goal maakte

Reacties

Lionel Messi kreeg vorig jaar een onmogelijke vraag. 'Wat is je mooiste goal ooit voor Barcelona?', wilde radiostation RAC1 weten van de dribbelaar. Messi aarzelde ondanks zijn angstaanjagende productie niet en haalde de Champions League-finale van 2009 aan.

De dag waarop Messi Van der Sar klopte en zijn mooiste goal maakte
© Pro Shots

Het is deze woensdag precies elf jaar geleden dat de Catalanen in die eindstrijd in Rome afrekenden met Manchester United: 2-0. Het was het eerste seizoen met Pep Guardiola aan het roer bij de hoofdmacht.

Na een wat aarzelende start stond er die jaargang werkelijk geen maat op Barcelona, al hadden Messi en de zijnen in de halve finale van dat toernooi over geluk niet te klagen tegen Chelsea. Door een extreem late treffer van Andrés Iniesta werd het ticket voor de finale veroverd.

In de finale wachtte titelverdediger Manchester United, dat ondanks een aardige beginfase na tien minuten een treffer van Samuel Eto'o incasseerde. Barcelona nam het heft duidelijk in handen en zelfs Cristiano Ronaldo kon The Red Devils niet aan een gelijkmaker helpen. Twintig minuten voor tijd brak het magische Messi-moment aan.

Na een fabelachtige pass van Xavi kopte de Argentijn raak na een 'Michael Jordan-iaanse' sprong waarop uitgerekend Ronaldo het patent heeft. Messi had slim de ruimte gevonden in de zone van Rio Ferdinand en Nemanja Vidic en voor Edwin van der Sar was er geen redden meer aan.

'Mijn beste goal was die tegen Manchester United in de finale in Rome', aldus Messi vorig jaar. 'De Engelse clubs hebben ook de beste defensies, vind ik.' Iconisch is ook het juichen van Messi. Bij het landen ging zijn rechterschoen uit, waarna hij die vastpakte en kuste.

Met de Champions League-trofee voltooide Barcelona de trilogie, nadat eerder al de landstitel en Copa del Rey werden veroverd. Messi is al die tijd doorgegaan met scoren, maar zo'n juweeltje als in Rome produceerde hij naar eigen zeggen nooit meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.