De Graafschap in subtop na zege op VVV

De Graafschap meldt zich in de subtop na de 3-2 thuiszege op VVV-Venlo. De ploeg van caoch Jan de Jonge sloeg al in de eerste helft toe.

Al doet de uitslag anders vermoeden, op De Vijverberg was het vanaf de aftrap duidelijk welke club de betere was. De Graafschap voetbalde het beste, creëerde de meeste kansen en scoorde het makkelijkst. Alleen gaf het in de laatste twee minuten nog wel twee goals weg.

Donny de Groot, Cerezo Fung A Wing en Stephan Keller maakten de goals voor de thuisploeg. In de achtste minuut was het De Groot die toesloeg. De spits ontsnapte op het randje van buitenspel aan de Venlose verdedigers en bleef koel alleen voor keeper Kevin Begois.

Fung a Wing verdubbelde het verschil in de 26ste minuut. De verdediger kwam mee op en stond op de juiste plaats om een voorzet van Rogier Meijer vanaf vijf meter in het doel te werken. En Keller leek in de 84ste minuut de partij te beslissen door met zijn linker de 3-0 aan te tekenen.

Toch moest De Graafschap onverwacht nog even oppassen, tegen het lange tijd onmachtige VVV. Want de Limburgers bleken in de slotfase opeens wel voor gevaar te kunnen zorgen. Ken Leemans kopte de 3-1 tegen de touwen en even later was het invaller Leon Kantelberg die met een prachtig schot voor de 3-2 zorgde. Maar in de luttele seconden die nog resteerden, lukte het De Graafschap de drie punten vast te houden.

De Doetinchemmers hebben zeven punten uit vier wedstrijden, VVV blijft op drie staan.