De Graafschap morst punten, VVV ontsnapt

Terwijl VVV-Venlo in vijf minuten tijd een nederlaag voorkwam, liet koploper De Graafschap twee punten liggen.

Stormvogels Telstar-De Graafschap 0-0De klap van de uitschakeling in de KNVB-beker werkte nog door bij De Graafschap. De Doetinchemmers, die het nog moeten doen zonder de geschorste Berry Powel, kwamen tegen Stormvogels Telstar niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Op Schoonenberg was de meeste productieve ploeg in Jupiler League niet in staat te scoren. FC Omniworld-VVV-Venlo 2-3 Op productieve opleving van vijf minuten heeft VVV-Venlo drie punten opgeleverd. De Limburgers keken tot halverwege de tweede helft tegen een 2-0 achterstand aan. Maar FC Omniworld bleef met lege handen achter, omdat Frank Broers, Dirk-Jan Derksen en Edwin Linssen orde op zaken stelden.

FC Dordrecht-AGOVV Apeldoorn 4-1 Vóór aanstaande woensdag is duidelijk waar Cecilio Lopes zijn voetbalcarrière vervolgt. Als het duel met AGOVV Apeldoorn zijn laatste was in dienst van FC Dordrecht, heeft de spits in stijl afscheid genomen. De Rotterdammer had met twee doelpunten een belangrijke bijdrage aan de zege op AGOVV, dat ondanks een voorsprong met duidelijke cijfers verloor.

FC Zwolle-FC Eindhoven 4-1Na twee nederlagen heeft FC Zwolle weer de smaak van een overwinning mogen smaken. FC Eindhoven, dat door Levi van der Heijden een voorsprong nam, kreeg in het Oosterenk Stadion een zware nederlaag te slikken. Jordy Zuidam nam de helft van de Zwolse productie voor zijn rekening. Fortuna Sittard-MVV 0-0 De Limburgse derby, die werd gekenmerkt door de nodige opstootjes, heeft geen winnaar opgeleverd. Koen Garritsen scoorde namens Fortuna nog wel, maar zijn treffer werd afgekeurd. In de persoon van Harrie Gommans was MVV dichtbij een treffer geweest.

Helmond Sport-FC Volendam 1-1FC Volendam is bezig aan een wisselend seizoen. De ploeg van Stanley Menzo liet een overwinningen op Cambuur Leeuwarden en FC Zwolle volgen door een teleurstellend gelijkspel bij hekkensluiter Helmond Sport. Cambuur Leeuwarden-TOP Oss 2-1 Invaller Jeroen Ketting was drie punten waard voor Cambuur Leeuwarden. De aanvaller maakte in de laatste minuut de tweede Friese treffer, waardoor TOP Oss met een nederlaag huiswaarts keerde.