De Graafschap nadert RBC tot twee punten

De spanning is terug in de Jupiler League. RBC Roosendaal ging onderuit, terwijl De Graafschap dankzij Berry Powel een ruime zege boekte. Het verschil tussen beide ploegen is nog maar twee punten.

Cambuur Leeuwarden-RBC Roosendaal 2-1Op bezoek in Leeuwarden leek zich een ideaal scenario te ontplooien voor RBC. De koploper kwam na twintig minuten spelen op 0-1. Melvin Fleur kopte raak uit een corner, nadat Cambuur-doelman Peter van der Vlag onder de bal door was gegaan.

Lang kon RBC echter niet van de voorsprong genieten. Bovar Karim speelde zich vrij op de flank en bediende met een voorzet Jeroen Ketting die een minuut na de 0-1 al gelijk maakte. Cambuur speelde RBC zelfs naar de tweede nederlaag van het seizoen. Joris van Rooijen strafte balverlies van Frits Paap af en zorgde met een knal van afstand voor de verrassende 2-1 eindstand.

BV Veendam-De Graafschap 1-4In de achtervolging op RBC maakte De Graafschap geen fout in de op papier lastige uitwedstrijd tegen BV Veendam. Berry Powel zette De Superboeren op het goede spoor door in de eerste helft twee keer te scoren. De spits schroefde zijn seizoenstotaal op tot zestien treffers door ook na de rust nog een keer te scoren. Marnix Kolder maakte het nog even spannend aan de Langeleegte door bij 0-2 tegen te scoren, maar Lasse Schöne (foto) stelde met de 1-3 de zege voor De Graafschap veilig.

FC Den Bosch-VVV-Venlo 0-1Het duel der achtervolgers werd gewonnen door VVV. Aanvoerder Frank van Kouwen bezorgde de Venlonaren drie hele belangrijke punten. Zijn vrije trap van ruim dertig meter verdween zonder aangeraakt te zijn in de verre hoek. VVV staat nu alleen derde met een achterstand van zeven punten op koploper RBC.

FC Zwolle-TOP Oss 2-2In de strijd om de vierde periodetitel had FC Zwolle goede zaken kunnen doen, maar het bleef in eigen huis tegen TOP Oss steken op 2-2. De Zwollenaren verspeelden tot twee keer toe een voorsprong. De goals van Silvino Soares en Wesley Zandstra waren niet genoeg. Albert van der Haar zorgde met een eigen doelpunt voor 1-1. Vlak voor tijd werd het nog 2-2 door een goal van Ossenaar Niek Ripson. FC Omniworld-FC Eindhoven 1-1Ook Omniworld slaagde er niet in om op pole-position te komen in de vierde periode. Juan Viedma zette de thuisclub nog wel op voorsprong, maar het laaggeklasseerde FC Einhoven gaf zich niet gewonnen. Sasa Stojanovic verzorgde vlak na rust de gelijkmaker en de gasten sleepten in het restant het punt uit het vuur.

MVV-FC Volendam 1-0Drazen Brncic is weer terug bij MVV en dat legde de ploeg van trainer Jurrie Koolhof geen windeieren. Als invaller maakte de spelmaker de enige treffer in het duel met FC Volendam. De gasten verloren niet alleen het duel, maar ook twee spelers met een rode kaart. In de slotminuut moest Niels van Duijn met zijn tweede gele kaart van het veld en liep Charles Dissels zelfs tegen een directe rode kaart aan.

Stormvogels Telstar-Fortuna Sittard 0-3Fortuna Sittard sloot de week, waarin trainer Frans Körver aankondigde aan het einde van het seizoen te zullen stoppen, af met een overwinning op bezoek bij Stormvogels Telstar. Waar Körver vorige week nog boos was op Wasiu Taiwo omdat hij een strafschop had gemist, mocht de coach de Nigeriaan ditmaal dankbaar zijn. Taiwo nam in IJmuiden twee doelpunten voor zijn rekening. Cédric Olondo bepaalde de eindstand op 0-3.

FC Dordrecht-FC Emmen 2-0FC Dordrecht sloot een negatieve reeks af door te winnen van FC Emmen. Cecilio Lopes zette de thuisclub na 34 minuten op het spoor van de winst. Invaller Manu Dagher besliste het duel door de 2-0 aan te tekenen.

Helmond Sport-Haarlem 1-0Trainer Gerald Vanenburg zag Helmond Sport voor de derde keer dit seizoen winnen, maar zijn ploeg blijft wel laatste in de Jupiler League. Invaller Martijn Barto was de gevierde man door de enige treffer voor zijn rekening te nemen.