De Haan: 'We hadden ze echt bij de kloten'

Foppe de Haan had complimenten voor het spel van Oranje tegen Argentinië. De bondscoach concludeerde echter ook dat de olympische missie is mislukt na de 2-1 nederlaag in de kwartfinale.

'We zijn nu al veertien dagen in China, maar Beijing hebben we niet gezien en dat is toch waar het gebeurt', aldus De Haan na de uitschakeling. 'De eerste wedstrijden haalden we met moeite een zesje, maar in deze wedstrijd hebben ze tussen een zeven en een acht verdiend.'

'In het begin dacht ik nog: waar gaat dit heen?, maar daarna speelden we heel aardig. na die sterke start van de Argentijnen, hebben wij goed kunnen controleren.' Het resulteerde erin dat Oranje bijna de halve finale haalde, maar in de verlening moest capituleren.

'We hadden ze echt bij de kloten. En als Royston scoort, zijn we gewoon klaar', somberde De Haan. Royston Drenthe had voor het einde van de reguliere speeltijd de winnende treffer op zijn schoen, maar de linkspoot schoot over. In de verlenging trof Angel di María wél doel namens de Argentijnen.

Bekijk hier al onze video's