De Jong: 'Ik denk dat we alleen maar kunnen groeien'

Siem de Jong, aanvoerder van Ajax, stelt dat de overwinning op Feyenoord een goede boost geeft aan het zelfvertrouwen. Ajax was zondagmiddag met 3-0 te sterk voor de Rotterdammers, waardoor de achterstand van de hoofdstedelijke ploeg op koploper FC Twente nog slechts één punt is.

'De eerste tien minuten ging het over en weer', stelt De Jong. 'Daarna hebben we Pellè geïsoleerd waardoor ze niet goed konden doorvoetballen. Fischer is moeilijk te verdedigen, hij heeft veel lef en dat komt zijn spel wel ten goede.'

'Volgens mij raakte ik de bal niet bij de 3-0', vertelt De Jong met een glimlach. 'Als de penalty van Feyenoord er in gaat, gaan ze heel opportunistisch spelen. Op het laatst was het even tegenhouden, maar dat hebben we goed gedaan.'

De Jong is logischerwijs dik tevreden met de hervatting van de competitie van Ajax. 'Dit is voor ons vertrouwen ook goed, ik denk dat we alleen maar kunnen groeien. Afgelopen jaar hebben we het de tweede helft goed gedaan, het zou mooi zijn om dat dit seizoen weer te doen.'

Viktor Fischer onderscheidde zich in de wedstrijd door twee keer te scoren. 'Ik was wel een beetje zenuwachtig moet ik zeggen. Dit is de mooiste wedstrijd in Nederland, het is fantastisch om dit mee te mogen maken. Twee doelpunten gemaakt, dat is prachtig. De wedstrijd was verder alleen niet best van mijn kant. Ik had veel te veel balverlies.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.