De Jong laat Til achter zich en is topscorer aller tijden in Johan Cruijff Schaal

Reacties

Luuk de Jong heeft zich zondag gekroond tot topscorer aller tijden in de Johan Cruijff Schaal. Hij was tegen Feyenoord tweemaal trefzeker, waardoor hij ploeggenoot Guus Til achter zich laat.

De Jong laat Til achter zich en is topscorer aller tijden in Johan Cruijff Schaal
PSV
PSV
ns
4 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Na een goede start en vroege goal was PSV in de eerste helft toch op een 1-2 achterstand gekomen tegen Feyenoord. De Eindhovenaren kwamen echter uitstekend de kleedkamer uit. Malik Tillman legde de bal ruim twee minuten na rust voor het doel, waar De Jong klaarstond om van dichtbij af te ronden. Feyenoord kwam via Santiago Giménez weer op voorsprong, tot Til ook zijn doelpuntje meepikte. Hij kon van dichtbij binnenschieten: 3-3.

Even waren De Jong en Til samen all-time topscorer, maar De Jong maakte vanaf de strafschopstip ook zijn tweede van de avond. Daarmee staat de teller voor hem op vijf goals in de Johan Cruijff Schaal. Eerder scoorde hij in de editie van 2010 namens FC Twente tegen Ajax en twee keer in de editie van 2015 namens PSV tegen FC Groningen.

De spits kwam overigens in 2014 voor het laatst tot scoren tegen Feyenoord. Destijds maakte hij wel een hattrick. In de 23,5 uur die volgden tegen Feyenoord stond hij droog.

Voor Til was het zijn vierde treffer. In 2022 maakte hij in dienst van PSV een hattrick tegen Ajax. De Jong staat nu bovenaan in de all-time topscorerslijst van de Johan Cruijff Schaal, één treffer boven Til en twee boven Jari Litmanen, Phillip Cocu, Mateja Kezman en Jeremain Lens.

Naast recordhouder qua aantal goals, heeft De Jong ook het meeste aantal duels in de Johan Cruijff Schaal op zijn naam staan: acht. Samen met Ronald Waterreus won hij de prijs het vaakst: zes keer.

Spelersprofiel

L. de Jong


Geboortedatum:
27 augustus 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Aigle
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.