De Ligt voorlopig klaar in Oranje: 'Het houdt een keer op'

Reacties

Matthijs de Ligt lijkt voorlopig wel klaar bij het Nederlands elftal. Na een fout tegen Bosnië-Herzegovina sloeg de centrale verdediger tegen Duitsland een nog grotere flater en dat terwijl hij van Ronald Koeman een laatste kans leek te krijgen.

De Ligt voorlopig klaar in Oranje: 'Het houdt een keer op'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Duitsland
Duitsland

Die conclusie trekken analisten Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk bij de NOS. 'Dit is vreselijk voor De Ligt', zei Van Hooijdonk. 'Maar uiteindelijk is topsport keihard. Het is gebeurd.' Collega Van der Vaart sluit zich bij die woorden aan: 'Dit is fataal.' Jan Paul van Hecke kwam de verdediger van Manchester United vervangen in de rust tegen Duitsland.

'Het is logisch dat het klaar is. We vinden het allemaal een geweldige speler, maar hoe vaak is dit nu voorgekomen in het Nederlands elftal?’' vraagt Van Hooijdonk zich hardop af over het aantal fouten van de oud-Ajacied. 'Het houdt een keer op, zeker als je concurrenten hebt die van hoog niveau zijn.'

'In de beginfase had De Ligt ook al een foutje, een soortgelijk momentje', doelde Van Hooijdonk op de fout die De Ligt later zou maken, waaruit Duitsland uiteindelijk de gelijkmaker noteerde. 'Toen verspeelde hij ook al op een eenvoudige manier de bal.' Dat werd de verdediger nog niet fataal, maar zijn tweede misser tegen Duitsland dus wél.

Spelersprofiel

M. de Ligt


Geboortedatum:
12 augustus 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Leiderdorp
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
89 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.