De Roon geeft startsein voor galavoorstelling Atalanta

Atalanta heeft zaterdagavond mede dankzij een goal van Marten de Roon de vloer aangeveegd met Hellas Verona, dat met een 6-1 nederlaag nog ontsnapte, gezien de ruststand van 5-1.

Atalanta Bergamo
6 - 1
Hellas Verona

Voor Gian Piero Gasperini was het op voorhand al een bijzonder duel. De 66-jarige tacticus nam voor de vierhonderdste keer plaats in de dug-out bij Atalanta. En zelden zal hij zo'n eenvoudige wedstrijd hebben aanschouwd. Al na zes minuten kon Gasperini voor het eerst juichen: zijn aanvoerder De Roon schoot vanaf de rand van de zestien raak na uitstekend voorwerk van Ademola Lookman. Drie weken geleden had de Nederlander ook al gescoord tegen Genoa.

Dankzij treffers van Serie A-topscorer Mateo Retegui en Charles De Ketelaere leidde de Europa League-houder na een kwartier al met 3-0 tegen het weerloze Hellas. Lookman, die simpelweg niet te houden was voor de bezoekers, zorgde na een klein half uur voor de 4-0 met een schot in de korte hoek na een individuele actie. De Nigeriaan sloeg kort daarna nogmaals toe, waarna Amin Sarr (ex-SC Heerenveen) op fabelachtige wijze iets terugdeed voor Hellas.

Zoals zo vaak in dergelijke wedstrijden zette de dominerende ploeg na rust niet meer zo aan. Toch werd het via Retegui nog wel 6-1. Door de overtuigende triomf meldt Atalanta zich in de subtop van de Serie A, waar de verschillen nog erg klein zijn.

Klik op de tekst om de goal van Marten de Roon te bekijken:

Napoli
Napoli
1 - 0
Lecce
Lecce

Eerder op de dag zette koploper Napoli moeizaam Lecce opzij. Het treffen werd beslist door een goal van Giovanni Di Lorenzo in minuut 73. De verdediger was alert bij een rebound. Di Lorenzo zag voor rust een treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Met 22 punten uit negen wedstrijden beleeft Antonio Conte een prima start bij Napoli, dat zich dit seizoen probeert te revancheren voor de beroerde vorige jaargang, waarin het zich als titelverdediger niet eens kon plaatsen voor Europees voetbal.