De Roon glimlacht door finaleplek: 'Dat was een klein leugentje'

Reacties

Marten de Roon (33) begon donderdagavond als centrale verdediger van Atalanta Bergamo. Het was een tactische zet die de Nederlander al enkele dagen wist, terwijl hij in een interview vooraf nog te kennen gaf, niet exact te weten wat zijn rol zou worden.

De Roon glimlacht door finaleplek: 'Dat was een klein leugentje'
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

'Dat was een leugentje', glimlachte De Roon met een big smile bij ESPN na de eenvoudige overwinning. 'Af en toe mag dat, hé. Ik begon in de verdediging inderdaad. Wij spelen een spel, waarbij je door moet dekken. Ik moest doordekken op Iliman Ndiaye, een goede speler. Dat hadden we goed onder controle.'

De Roon moest de mandekking verzorgen vanuit de achterhoede. 'Dat is de manier waarop wij spelen. Het wordt nu te veel een tactisch verhaal, maar als de aanvallers zoveel druk geven, dan kun je ook één tegen één spelen achterin, want ze staan altijd met de rug naar je toe', vervolgde de ervaren middenvelder, die de 3-0 zege op Olympique Marseille 'een fantastische overwinning', vond.

'Ik ben ontzettend trots. We waren geen favoriet voor de finale, om dit voor een relatief kleine stad mogelijk te maken... We hebben in het verleden al goede resultaten gehaald met onder meer de kwartfinale van de Champions League, maar het lukt ons toch elke keer weer om er een stapje over heen te gaan', zei de opgetogen De Roon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Volgende week spelen we de bekerfinale (tegen Juventus, red.). Dit kan alleen nog maar stuk als we allebei de finales niet winnen. Maar deze vastberaden- en gedrevenheid van dit team geeft heel veel vertrouwen', aldus De Roon, die na ruim een uur een gele kaart kreeg. 'Ik wist dat ik hem kon hebben, ja. Daarna deed ik wel iets voorzichtiger, maar ik moest die overtreding even maken. Het is fijn dat je na de halve finale niet meer op scherp staat.'

Met Bayer Leverkusen wacht voor Atalanta een zware opponent in de finale. 'Ze hebben een geweldig team', erkende De Roon. 'Ze doen het fantastisch. Maar we moeten vertrouwen hebben in onszelf. Ze verloren bijna van AS Roma, maar ze hebben het toch weer geflikt om niet te verliezen. Aan ons de taak om hen wel de eerste nederlaag toe te brengen.' Of De Roon eerst nog een feestje gaat vieren met het bereiken van de finale? 'Ja, overal waar je op straat loopt hier is het feest. Ik ga ook wat lekkers drinken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

M. de Roon


Geboortedatum:
29 maart 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Zwijndrecht
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Atalanta
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.