De Roon laat zich horen in situatie van Koopmeiners

Reacties

Ruim een helft kwam Atalanta heel goed mee met de sterren van Real Madrid, daarna ging het toch mis voor de Italianen in de Europese Super Cup. Middenvelder Marten de Roon sprak na de wedstrijd over het goede gevoel uit de eerste helft en het slechte gevoel dat hij overhield aan het feit dat zijn vriend Teun Koopmeiners er niet bij was.

De Roon laat zich horen in situatie van Koopmeiners
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Koopmeiners en de clubleiding van Atalanta kwamen in conflict, draaiend om een transfer naar Juventus. De Nederlandse international meldde zich daarom ziek en trainde niet meer mee in Noord-Italië. Het gevolg was dat Koopmeiners woensdag niet aanwezig was in Polen om met Atalanta te strijden tegen Real Madrid.

'Het is ontzettend jammer dat hij er niet bij is', reageerde teamgenoot De Roon bij Ziggo Sport. 'Ik weet dat hij het ook jammer vindt. De hele situatie die speelt, is niet fijn. Ik spreek hem veel en het is niet leuk. Ik hoop dat het snel voorbij is, dat de hele situatie snel wordt opgelost. Voor ons is het niet leuk omdat we een geweldige speler missen, voor hem omdat ik weet dat hij liever op het veld staat.'

Inmiddels sijpelen de geruchten door dat er een akkoord ligt tussen Atalanta en Juventus, waardoor er inderdaad een einde lijkt te komen aan een moeilijke situatie. Net een week te laat, want De Roon had graag gezien dat Koopmeiners met hem tegenover Real Madrid had gestaan. De Roon was aanvoerder tegen de Spanjaarden en mocht dan ook de Europa League-trofee het veld op dragen.

Atalanta had de binnenkort vertrekkende middenvelder goed kunnen gebruiken, volgens De Roon ging het in de eerste helft aardig goed. 'Je houdt er van tevoren rekening mee dat je de wedstrijd kunt verliezen, zeker tegen Real Madrid. Maar de eerste helft gaf een goed gevoel, dat er iets te halen viel. Misschien is dat wel het gevaar tegen deze ploeg. Het is jammer dat onze eerste kans na rust er niet ingaat, dan wordt het een heel andere wedstrijd. Maar al met al een verdiende overwinning voor Real Madrid.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.