Debutante en terugkeerster vallen op bij selectie Oranje Leeuwinnen

Reacties

Andries Jonker heeft de 26 speelsters bekendgemaakt met wie hij het tweeluik tegen Duitsland en Polen gaat afwerken. De meest opvallende namen vinden we op het middenveld terug.

Debutante en terugkeerster vallen op bij selectie Oranje Leeuwinnen
© Pro Shots

Met Sisca Folkertsma is er iemand bij die anderhalf jaar uit beeld was, door een zware knieblessure. Folkertsma, speelster van Girondins de Bordeaux, heeft Jonker overtuigd op de basis van beelden. 'Ik ken haar nog niet, maar de beelden die ik van haar heb gezien, zagen er veelbelovend uit. Ze is nog op de weg terug van haar blessure, maar we zijn heel benieuwd naar waar ze nu staat', sprak de Amsterdammer op de KNVB-website.

Voorts is er een debutante te bejubelen. Wieke Kaptein, op clubniveau actief voor FC Twente, heeft op 17-jarige leeftijd de eerste kans gekregen. 'Wieke Kaptein is nu al een van de motoren van FC Twente. Ze is piepjong maar als je iedere week goed speelt, dwing je een uitnodiging voor het Nederlands elftal af', vindt Jonker. Een prominente afwezige is Jackie Groenen, zij is momenteel herstellende van een blessure.

De Leeuwinnen spelen op 7 april in Sittard tegen Duitsland, de nummer twee op de wereldranglijst. Vier dagen later speelt de ploeg tegen Polen, dat zal gebeuren op het Rotterdamse Kasteel. De interlands dienen als voorbereiding op het WK in AustraliΓ« en Nieuw-Zeeland, dat eind juni begint. Nederland zit daar in een poule met Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.