'Declan Rice wordt erg overschat en is niet van wereldklasse'

Reacties

Declan Rice is niet weg te denken uit de basisformaties van Arsenal en Engeland en wordt regelmatig geprezen, maar volgens oud-ploeggenoot James McClean worden de kwaliteiten van de controleur schromelijk overdreven.

'Declan Rice wordt erg overschat en is niet van wereldklasse'
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
1 - 1
Engeland
Engeland

Bij RTÉ Sport neemt McClean, die in het verleden met Rice samenspeelde bij de nationale ploeg van Ierland, geen blad voor de mond. 'Ik denk dat hij heel overschat is', aldus de 35-jarige middenvelder van Wrexham. 'Begrijp me niet verkeerd, hij is een hele goede voetballer. Maar de manier waarop de Engelse media over hem praten, is enorm overdreven.'

'Wat mij betreft is hij geen wereldklasse. Wereldklasse is voor mij iemand die bij elk team in de wereld kan spelen. Ik denk niet dat hij bij Manchester City Rodri uit het elftal zou spelen. Voor mij is Toni Kroos wereldklasse, hij dicteert het spel, Rodri dicteert het spel, ik denk niet dat Declan Rice dat doet.'

De 25-jarige Rice speelde drie wedstrijden voor Ierland alvorens hij Engels international werd. De defensieve middenvelder heeft 52 interlands voor The Three Lions op zijn naam staan en was daarin drie keer trefzeker. McClean is 104-voudig international van Ierland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Europees Kampioenschap

Stand Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.