Deco, Nedved en drie Nederlanders op scherp

Elf spelers moeten oppassen dat zij in de halve finale van het EK niet oplopen tegen een gele kaart. Want dat zou betekenen dat zij de finale van Euro 2004 moeten missen.

Deco, Nedved en drie Nederlanders op scherp

Drie Nederlanders horen bij de elf internationals die al een boeking op hun naam hebben staan: Roy Makaay (foto), Andy van der Meyde en Frank de Boer. Voor de laatste is het echter heel erg twijfelachtig of hij dit toernooi nog in actie kan komen. De recordinternational kampt met een enkelblessure.

Naast het Oranje-trio moeten nog acht spelers voorzichtig zijn, waaronder Pavel Nedved en Deco. Vooral Nedved zal op zijn tellen passen. Vorig seizoen miste hij de finale van de Champions League, nadat hij in de halve finale tussen Juventus en Real Madrid een onnodige gele kaart incasseerde. Zonder de Tsjech verloor Juve de eindstrijd van AC Milan.

Bij de Tsjechen hebben naast Nedved ook Marek Jankulovski en Tomas Ujfalusi een gele kaart op zak. Bij hun tegenstander, Griekenland, zijn twee spelers gewaarschuwd: Theodoros Zagorakis en Giorgos Karagounis.

Naast Deco moeten de Portugezen Costinha en Ricardo Carvalho een nieuwe gele kaart ontlopen.

Bekijk hier al onze video's