Deens dynamiet schiet Feyenoord aan flarden

PSV heeft Feyenoord zijn eerste verliesbeurt van het seizoen bezorgd. De Eindhovenaren waren vooral voor rust veel beter. Uitblinker Kenneth Perez schoot met scherp (4-0).

Deens dynamiet schiet Feyenoord aan flarden

De Deen speelde na zijn sterke invalbeurt tegen CSKA Moskou opnieuw ijzersterk. Perez was de architect van vrijwel iedere aanval en bleek ook nog eens de meest trefzekere beul. Zijn twee doelpunten waren van grote schoonheid.

Perez opende de score na 34 minuten. Een voorzet van Jason Culina ging net voorlangs, waarna de 33-jarige spelmaker de bal uit een moeilijke hoek vol op zijn linker nam en gekruist geweldig raak schoot.

Perez' tweede was misschien nog wel harder. Vlak voor rust haalde hij van twintig meter verwoestend uit. Weer met links en nu met 103 kilometer per uur hoorde Henk Timmer de bal van zijn voormalige collega alleen langs suizen.

Tussendoor maakte Edison Méndez de 2-0. Perez begon de aanval, Méndez stuurde Culina weg, Danko Lazovic raakte zijn voorzet maar half en Méndez werkte de bal vervolgens zelf maar binnen.

Feyenoord oogde bleekjes tegenover het geweld van het gretige PSV. De Rotterdammers slaagden er maar zelden in het goede spel van de afgelopen weken op de mat te leggen. Twee gevaarlijke schoten van Jonathan de Guzman waren de grootste wapenfeiten.

PSV was met Danko Lazovic al heel dicht bij de 4-0. De Serviër passeerde Timmer, maar wachtte zo lang dat het steeds moeilijker werd en de bal op de paal schoot. In de slotfase viel de vierde toch nog. Jan Kromkamp stoomde op, bediende Danny Koevermans en de invaller liet Timmer kansloos.

Door de overwinning passeerde PSV Feyenoord op de ranglijst. De Eindhovenaren staan tweede in de Eredivisie omdat Ajax op basis van het aantal gemaakte doelpunten het net iets beter doet. Feyenoord zakt naar de derde plaats.

Bekijk hier al onze video's