Jagiellonia Bialystok kende net als Ajax een slechte generale repetitie voor het eerste onderlinge duel in de play-offs van de Europa League. Trainer Adrian Siemieniec was behoorlijk kritisch op zijn elftal na de thuisnederlaag tegen Cracovia Kraków.

Jagiellonia Bialystok
2 - 4
Cracovia Kraków

Jagiellonia kwam zaterdag in Stadion Miejski al na drie minuten op achterstand, knokte zich nog voor de rust terug in de wedstrijd, maar gaf de voorsprong vervolgens weer uit handen. 'We zijn erg teleurgesteld, niet alleen door de uitslag, maar ook door de wijze waarop we verliezen. Vooral de eerste goal kregen we veel te makkelijk tegen', zei Siemieniec op de persconferentie na de wedstrijd.

De Poolse krant Kurier Poranny sprak van een 'defensieve ramp' bij de regerend kampioen van Polen. 'We mogen een wedstrijd niet op deze manier starten. Na onze 2-1 kregen we ook weer te snel een doelpunt tegen. Daarna kwam Cracovia in hun kracht met snelle uitvallen en spelhervattingen. We moeten nu gaan analyseren wat er is misgegaan. Voor nu moeten we dit verlies accepteren. We moeten ons focussen op de clash met Ajax.'

'We gaan hier nog zeker over praten. Vier tegengoals krijgen op eigen veld mag gewoon niet. We mogen de tegenstander niet zo veel ruimte geven, zeker bij de standaardsituaties. We moeten geconcentreerd blijven en vastberadenheid tonen', zei de coach van Jagiellonia. De titelhouder staat na vier duels op de vijfde plaats in de Poolse Ekstraklasa.

Voor Jagiellonia was de thuisnederlaag tegen Cracovia de derde verliespartij op rij: de tegenstander van Ajax ging onlangs in de derde voorronde van de Champions League ook al twee keer onderuit tegen FK Bodø/Glimt (0-1 en 4-1). 'We hebben een half uur goed gespeeld en de nodige kansen gecreëerd, maar hoe het daarna fout kon gaan, weet ik niet. Vooral verdedigend stonden we niet goed', aldus de Spaanse aanvaller Miki Villar op de clubsite van Jagiellonia. 'De hoge temperatuur hielp ons ook niet, al hadden beide teams last van de weersomstandigheden.'