Farioli na zeperd: 'Als ik het over mocht doen, zou de opstelling weer zo zijn'

Reacties

Francesco Farioli kent na zondagmiddag ook de smaak van een nederlaag als trainer van Ajax. De Italiaan reageerde kort na afloop van het echec op bezoek bij NAC Breda. Hij had geen spijt van zijn opstelling in het Rat Verlegh Stadion.

Farioli na zeperd: 'Als ik het over mocht doen, zou de opstelling weer zo zijn'
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
2 - 1
Ajax
Ajax

Waar hij het meeste van baalde? 'Het resultaat, natuurlijk, en de manier waarop we met de situaties omgaan die tot hun doelpunten leidden. We hadden de goals denk ik kunnen voorkomen, en dat hebben ze ons betaald gezet', aldus Farioli op de persconferentie, die de 2-1 niet alleen aan de onoplettendheid van Anton Gaaei wilde wijten. 'Ik heb het niet goed gezien, maar volgens mij had Gaaei hem moeten dekken. Maar ik wil het niet over individuen hebben, maar over hoe we de vrije trap weggeven', sprak hij bij ESPN.

Farioli kreeg op de persconferentie en op televisie ook vragen over zijn opstelling, maar daar had hij geen spijt van. 'Zoals ik vorige week ook zei: ik startte met de beste elf spelers voor deze wedstrijd. Ik zal dat herhalen. Ik geloof erin dat de kracht van dit team de breedte van de selectie is, nu moeten spelers ook verantwoordelijkheden nemen. 'Als ik het over mocht doen, zou de opstelling weer zo zijn.'

De trainer zag zijn ploeg moeite hebben met een defensief sterk NAC. 'Na twee minuten stonden we in de zestien. Dit zijn altijd moeilijke wedstrijden, tegen ploegen die met elf man diep verdedigen. Dat is overigens geen probleem: ik wil hen feliciteren met hoe ze speelden, ze hebben alles gedaan om het ons lastig te maken. Ik heb het in de rust gezegd: in dit soort wedstrijden kun je één kans weggeven en de wedstrijd verliezen. Ik had gelijk', lachte Farioli, als een boer met kiespijn.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
5
2
2
1
8-4
+4
8
6
FC Twente
5
2
2
1
7-5
+2
8
7
Ajax
3
2
0
1
7-2
+5
6
8
Feyenoord
4
1
3
0
9-5
+4
6
9
N.E.C.
5
2
0
3
5-5
0
6
* Actueel tot en met 19 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.